White strips

Det finns många olika sätt att bleka tänderna på, ett av de bästa sätten att generera vita tänder på är  genom tandblekning med white strips, whitening strips, tandbleknings strips eller tandblekning sremsor som de också kallas, kärt barn har många namn.

Tandblekning med remsa är en relativt ny tandblekningsmetod och många vet inte om att den existerar eller hur det går till när man bleker tänderna med tandblekningsstrips. Metoden går kortfattat ut på att man tar en rektangulär remsa med tandblekningsgel på ena sidan. Remsorna appliceras sedan på övre och undre tandraden och ska sitta i cirka 15-20 minuter för bästa resultat. Väldigt enkelt och smidigt.

Det finns flera företag representerade på den svenska marknaden som säljer tandblekningsremsor, bland annat dessa: BecfonfidentWhiteOne, Dentway, Pure Shine, My White secret. Vi har testat BeconfidentWhiteOne och Dentways tandblekningsremsor och kommit fram till ett resultat. 

I denna recension av produkten white strips kommer vi att redogöra vilken produkt som är bäst på marknaden, vilka företag som finns tillgängliga som säljer tandblekningsremsor och slutligen hjälpa konsumenten att enkelt välja rätt produkt. 

 

white strips whiteone

JÄMFÖR BÄST WHITE STRIPS

white strips beconfident
5/5

295kr

white strips whiteone
4.7/5

399kr

white strips dentway
4.5/5

445kr

Hur fungerar tandblekning hemma med white strips?

Att använda tandblekningsremsor är mycket enkelt och de flesta som har provat fler tandblekningssätt anser att detta är den mest smidiga metoden. Fördelen är att man inte behöver forma en skena och applicera gelen själv i den gjutna skenan utan allt är redan färdig preparerat med tandblekningsgel påstrucken på tandblekningsremsorna. När man har valt att genomföra tandblekningen på detta sätt tager man de medföljande rektangulära remsorna och fäster en i överkäken och en i underkäken.

STEG 1

När tandblekningsremsorna sitter på plats i över och underkäken tryck då gärna med pekrfingret på framsidan av remsan och se så att den sitter ordentligt. När det känns bra väntar man bara i cirka 20-30 minuter. Olika företag rekommenderar olika tid, men följ anvisningarna som står i instruktionsboken eftersom alla tandblekningsgel är olika innehåll och kräver därför ibland olika lång tid för att bleka tänderna.

STEG 2

När tandblekningen med white strips är genomförd och remsorna har suttit på plats i den tid som instruktionerna hos valt tandblekningsföretag anger plockar man ut och slänger dessa. Skölj ur munnen efter att tandblekningen är klar, men borsta inte tänderna. Genomför denna process morgon och kväll i så många dagar som du anser det krävs för att uppnå önskat resultat. Bland annat anger WhiteOne att deras tandblekningsremsor genererar vitare tänder redan efter 2-3 behandlingar. Prova och se!

STEG 3

Vad ingår i ett white strips-paket?

Tandblekningsremsor

Alla företags paket innehåller självklart tandblekningsremsor eller white strips som de också kallas. Remsorna är rektangulära för att passa tandraden helt perfekt. Ena sidan av remsorna är preparerad med tandblekningsgel. Tandblekningsgelen har olika innehåll från olika företag. Därför kan tiden variera mellan olika geler, vissa rekommenderar 20 minuter i blekningstid, medan vissa instruerar en att bleka tänderna i 30 minuter. Vårt tips är att läsa instruktionerna noga för att får blekningstiden bekräftad.

white strips bc

Nyanskarta

Paketen innehåller också även ofta en nyanskarta. Detta för att när man genomfört tandblekningsprocessen ett flertal gånger kan det vara mycket svårt att veta vilken färg som man tycker är klädsam. Jämför därför succesivt med nyanskartan under tandblekningens gång, efter ett par till tre gånger kan man hålla kartan framför spegeln och jämföra vilken nyans man tycker är önskvärd. Ett ytterligare tips är att ta en bild på sina tänder framför en spegel hållande nyanskartan bredvid tänderna. Då kan man följa processen och vilken nyans som passar bäst. 

Är tandblekning med white strips den bästa metoden?

Det finns som bekant flera olika sätt att bleka tänderna på, bland annat kan man bleka tänderna med startkit, tandblekningspenna, huskurer eller genom så kallade white strips. Vi tycker att det finns tre bra sätt att bleka tänderna på, det är tandblekning med startkit, med tandblekningspenna och med white strips, men två av dessa sätt som är ännu bättre. 

Ett av de två bästa sätten är genom white strips och den största bidragande orsaken till detta är på grund av dess enkelhet. Det enda man behöver göra är att klistra på en remsa morgon och kväll i cirka 20-30 minuter och efter ett antal blekningar är tänderna mycket vitare. Att bleka tänderna med white strips har gjort tandblekningen mycket enklare, även om startkit också är en metod som fungerar mycket bra. 

Vi rekommenderar att första tandblekningen sker genom tandblekning med skena för att det är den mest beprövande metoden på marknaden. Däremot fungerar det lika bra med tandblekningsremsor som första tandblekning, men för uppfräschning är white strips något vi starkt rekommenderar på grund av dess enkla användning.

white strips jämförelse

Fördelar & nackdelar med white strips

Det finns flera fördelar med att bleka tänderna med tandblekningsremsor, den mest självklara fördelen stavas enkelhet. Det är otroligt smidigt att använda white strips vid tandblekning. Man slipper forma en skena efter sina tänder och kladda med tandblekningsgel.

En annan stor fördel med white strips är det låga priset, det kostar inte mer än 295 kronor om man köper white strips från Becfonfident, och då räcker det till många behandlingar som garanterat kommer att generera ett vitt leende.

Den enda nackdelen med tandblekningsstrips är att det är svårt att vid tandblekning första gången att uppnå samma fina resultat som med en skena och rejält med tandblekningsgel. Därför rekommenderar vi att man börjar med startkit och sedan fräschar upp sina tänder någon gång varje halvår med white strips.

Fördelar:

Nackdelar:

White strips Bäst i test 2020

Det finns flera olika företag att välja mellan när man har bestämt sig för att använda white strips som tandblekningsmetod. Vi har jämfört flera olika tandblekningsstrips och kommit fram till att den bästa produkten säljs av Whiteone. Deras tandblekningsremsor är enkla att använda, genererar ett bra resultat och är säkra att använda. Det enda vi vänder oss emot är att produkten är ganska dyr, nästan en hundring dyrare än Beconfidents white strips, men än dock billigare än Dentways produkt.

Vilken av dessa tre du väljer kommer du inte att bli besviken, alla fungerar och bleker tänderna till många nyanser vitare beroende på antal tandblekningar. Dock drar ändå WhiteOne det längsta stråt och är bäst i test 2020 när det kommer till kritan. Mest för pengarna får du om du köper Beconfidents remsor och Dentways produkt är definitivt godkänd, men på minussidan är den lite för dyr jämfört med det andra.

Tandblekning Före och Efter

Vanliga frågor om white strips

Finns det risker att använda white strips?

Samtliga företag som vi rekommenderar säljer peroxidfri tandblekningsgel, det är ofta denna ingrediens i tandblekningsformulan som kan leda till ilningar i tänderna och i värsta fall även att det fräter på tandköttet. Eftersom varken Whiteone, Dentway eller Beconfidents tandblekningsremsor innehåller någon väteperoxid finns det inga hälsorisker med att använda deras produkter. Alla är även testade och garanterat säkra att använda.

Se till att tandblekningsgelen du köper är godkänd enligt EU-standard eftersom de då inte får innehålla några skadliga ämnen. Utöver det köp från seriösa företag med seriösa varumärken, då finns det ingen risk att bleka tänderna hemma.

Vad skiljer white strips från andra metoder?

Den tandblekningsgel som använda i white strips innehåller exakt samma innehåll som företagets startkit. Det är även denna gel som tandläkare använder när du bleker tänderna på en tandläkarklinik.

Det går dock inte att komma åt alla tänderna, längst bak eftersom remsorna inte når dit, de tänderna bleker man även med ett startkit. Dock är inte tänderna längst bak synliga och därför spelar det ingen roll om de inte är lika vita som övriga tänder.

Vi rekommenderar som sagt att man använder white strips för en uppfräschningsmetod, men vid förstagångsblekning tandblekning med skena.

Vilka företag säljer white strips?

Det finns flera företag som säljer tandblekningsremsor och de vi rekommenderar är WhiteOne, Beconfident och Dentway. Det finns dock ännu fler företag som i sitt produktsortiment säljer white strips, bland dessa finns Ekulfs tandblekningsstrips och My White secrets.

Men vi rekommenderar ändå de tre förstnämnda eftersom deras produkter är välbeprövade och garanterat genererar vita tänder vid tandblekning hemma.

Hur många blekningar räcker ett paket till?

Olika företag erbjuder olika många white strips förpackningar i varje paket. I Dentways whitening strips följer det med 14st förpackningar som räcker till 14st behandlingar, garanterat tillräckligt för att uppnå ett fullgott resultat.

Det framgår inte på WhiteOne, Becfonfident, Ekulf eller My White secrets hemsida hur många som ingår i en förpackning, men det följer sannolikt med ungefär i samma antal som från Dentways tandblekningsremsor.

Tandblekning hemma med White Strips 295 – 445 SEK
  • Pris
  • Resultat
  • Enkelhet
4.7

Sammanfattning & recension av White Strips

Vi kan konstatera att tandblekning hemma genom Whitening strips, White strips eller tandblekningsremsor som de kallas på svenska är ett av de absolut smidigaste sätten att bleka tänderna hemma med. Det bästa sättet att använda tandblekningsremsor på är genom att använda de som uppfräschningsmetod. Börja således med tandblekning med skena och övergå till white strips när du vill fräscha upp tänderna när de blivit missfärgade igen.

Sending
User Review
5 (1 vote)