Tandblekningspenna

Det finns som bekant flera sätt att bleka tänderna på och ett av de bästa tandblekningssätten är genom att använda en tandblekningspenna. 

Att använda en tandblekningspenna är mycket enkelt. Pennan innehåller samma tandblekningsgel som ett tandblekningskit, men istället för att applicera gelen i en skena som sedan stoppas i munnen, tar man en penna och penslar på tandblekningsgelen på tänderna. När gelen har verkat i 15-30 minuter har blivit blekta och tänderna har fått en vitare nyans.

Det finns flera svenska företag som säljer tandblekningspennor och det kan därför vara svårt att veta vilken man ska välja, därför har vi i en stor oberoende jämförelse recenserat, betygsatt och utsett en tandblekningspenna bäst-i-test för att underlätta ditt val.

Företagen som säljer tandblekningspennor är Dentaworks, Whiteone, Beconfident, Confident smile och simplesmile. Läs nedan vår redogörelse med betyg om vilka tandblekningspennor som är bäst 2020 för tandblekning hemma. 

tandblekningspenna

JÄMFÖR BÄST TANDBLEKNINGSPENNOR

5/5

349kr

4.7/5

399kr

4.5/5

295kr

Hur fungerar en tandblekningspenna?

En tandblekningspenna är ett mycket enkelt och smidigt sätt att bleka tänderna för första gången eller för en uppfräschning av missfärgande tänder. Många anser att detta är en av de enklaste metoder att bleka tänderna på jämte tandbleknings med white strips. När du har valt att tillämpa denna metod måste man se till att man borstar tänderna och torkar av dem ordentligt så att de är torra innan du ska applicera tandblekningsgelen. Vi rekommenderar även att du använder tandtråd och rengör tänderna extra noga.

STEG 1

Pennan ska skakas om för att tandblekningsgelen ska blandas och rinna ner till penseln. På vissa tandblekningspennor ska man trycka eller vrida på pennans baksida för att trycka ner gel till penseln. Det är viktigt att detta instruktioner följs för att pennans pensel ska vara blöt med tandblekninsggel.

STEG 2

När du har rengjort dina tänder ordentligt med tandborste, tandkräm, torkat dem med en handduk  och förberett pennan genom att läsa instruktionerna hos valt tandblekningsföretags medföljande manual. Då är det dags att applicera tandblekningsgelen med hjälp av tandblekningspennan. Du börjar med att applicera ett tunt lager tandblekningsgel med penseln på de tänder som syns när du ler då räcker nämligen tandblekningsgelen mycket längre och till fler behandlingar.

STEG 3

Det sista steget efter att tandblekningsgelen har applicerats på de tänder som syns när du ler är att blekningsgelen ska torka in. Det är olika torkningstid för olika tandblekningspennor, men ett snitt är ungefär 2-3 minuter. Var även noga med att du inte rör tandblekningsgelen med tungan, då kan verkningsgraden på tandblekningen försämras avsevärt. Ett tips är att applicera gelen innan läggdags för att sedan gå och lägga sig med den, då sköljer man inte bort gelen och verkningsgraden ökar. I övrigt rekommenderar vi att instruktionerna läses för att följa den rekommenderade blekningstiden. 

STEG 4

Vad ingår i ett paket med en tandblekningspenna?

Tandblekningspenna

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Nyanskarta

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.