Tandblekning hemma med startkit

Tandblekning kan genomföras på flera olika sätt, man bleka tänderna hemma med flera olika metoder. Bland annat kan man genomföra en tandblekning hemma med en tandblekningspenna, med white strips eller med ett så kallat startkit.

Ett startkit är ett färdigt paket som innehåller en del tandblekningsskena och en del tandblekningsgel. Vissa företag inkluderar även en UV eller LED-lampa med plasmaljus för att snabba på blekningsprocessen, men skenan och gelen är det är de enda produkterna som krävs för att dina tänder ska blekas till det vita resultat som du önskar.

I denna recension kan du läsa om vad det finns för positiva och negativa delar med att bleka tänderna hemma med ett startkit jämfört med att genomföra blekningen på en tandläkarklinik eller genom att använda några av de andra metoderna för tandblekning hemma.

JÄMFÖR BÄST Tandblekningskit

Tandblekning Beconfident

499kr

Tandblekning White One

599kr

Tandblekning Dentaworks

499kr

Hur fungerar en tandblekning hemma med startkit?

Koka upp vatten tills det når kokpunkten, därefter plocka bort det heta vattnet från plattan och låt det svala en liten stund. Tag sedan bettskenan och doppa den i det varma vattnet i cirka 10 sekunder, stoppa sedan in tandblekningsskenan i munnen och tryck med fingrarna på framsidan av tänderna och bit ihop ordentligt. Genomför därefter samma process en gång till med den andra medföljande bettskenan.

STEG 1

När bettskenan har doppats i varmt vatten och formgjutits efter dina unika tänder använder du dessa skenor och applicerar den medföljande tandblekningsgelen. Tag tandblekningsgelen och spritsa ut en liten klick gel i varje hål där en tand har formats i skenan. Lägg gärna en sträng med gel på skenan för både över och underkäkens insida som riktas mot tandradens respektive framsida för bästa resultat.

STEG 2

När tandblekningsgelen är fördelad på skenan för både över och underkäkens bettskena stoppas de in i munnen. När skenorna är på plats, bit ihop ordentligt och tryck lite lätt på framsidan av skenan så att gelen fördelas lika. När detta moment är slutfört är det bara att vänta i cirka 20 minuter. Genomför denna process 2 gånger per dag tills önskat resultat är uppnått. Det tar vanligtvis cirka 7 dagar innan önskat resultat vid ovan använda instruktioner är uppnått.

STEG 3

JÄMFÖR ALLA TANDBLEKNINGSKIT

Bolag

Betyg

Recension

Väteperoxid

Frakt

Pris

Till produkt

Innehåller ej

Fritt över 500kr

495kr

Innehåller ej

Frakt 22kr

599kr

Innehåller ej

Fritt över 400kr

499kr

Innehåller ej

Fritt över 400kr

495kr

Läs recension

Innehåller 0,1%

Fritt över 350kr

590kr

Läs recension

Innehåller ej

Fri frakt

449kr

Är startkit bästa tandblekningsmetoden?

Det finns som bekant fyra olika alternativ att bleka tänderna hemma på, metoderna är: tandblekningspenna, white strips, huskurer och startkit. När man bleker sina tänder funderar man ofta på vilken metod som är mest prisvärd, genererar bäst resultat, hur länge tandblekningen håller. När vi har jämfört de olika tandblekningsmetoderna har vi kommit fram till att den bästa tandblekningen som är mest prisvärd, genererar bäst resultat och som håller längst är tandblekning med startkit från Dentaworks, WhiteOne, Dentway eller Beconfident

Vi rekommenderar därför att när man ska bleka tänderna första gången att välja ett tandblekningskit med skena på grund av de ovan nämnda fördelarna och att det dessutom är väldigt enkelt och smidigt att genomföra i hemmet. En tandblekning med startkit håller i ungefär 6-12 månader beroende på tjocklek på emalj, ålder, mat och dryck. Därefter köper man bara ett refill kit hos förslagsvis Dentaworks och bleker sina tänder med de redan formade tandblekningsskenorna från startkitet. På så sätt håller man sina tänder vita hela tiden med några uppfräschningar 1-2 gånger per år.

Vad ingår vanligtvis i ett tandblekningskit?

Tandblekningsskena

Ett tandblekningskit innehåller alltid två stycken formbara bettskenor som används vid tandblekning hemma. En till den övre käken och en till den undre. Tandblekningsskenan doppas i varmt vatten för att göra den formbar, när första processen är avklarad stoppas skenan in i munnen, med hjälp av pekfingret trycker man på skenan samtidigt som man biter ihop ordentligt flera gånger och då formas skenan efter tänderna.

Nyanskarta

När man har genomfört blekningsprocessen upprepade gånger är det svårt att veta vilken nyans man vill ha på sina tänder eller vilken nyans man hade innan man påbörjade tandblekningen hemma. Då kommer en nyanskarta väl till pass. Nyanskartan kan bland annat användas till att ta en bild på sina tänder hållandes framför och jämföra innan och efter några blekningar. Då har man en referens före, efter och till vilken vit nyans man tycker är önskvärd.

Instruktionskarta

Varje startkit innehåller alltid en instruktionsmanual med enkelt utfärdade instruktioner. Det oftast står pedagogiskt i steg hur tandblekningen går till som liknar våra instruktioner ovan i “hur fungerar en tandblekning hemma med startkit”. Det innehåller också lite övrig information om innehållet i tandblekningsgelen m.m. Om du tappar bort din instruktionskarta kan du ladda ner den på respektive företags hemsida.

Tandblekningsgel

Varje startkit innehåller alltid en tandblekningsgel, det är denna ingrediens som bleker tänderna. Gelen innehåller Glycerin, Natriumbikarbonat, Phtalmido-peroxycaproic acid, Xylitol, Cellulosagummi, Mentol, Poloxamer, Natrium, Lauryl sulfat och Citronsyra. Det är bland annat denna kombination av ingredienser som gör att dina tänderna kan generera en vitare nynas. 

Förvaringsbox

Ett tandblekningskit innehåller vanligtvis en förvaringsbox som är till för att förvara tandblekningsskenorna. Bettskenorna bör efter varje användning förvaras i den medföljande boxen, detta för att efter genomförd tandblekning skall skenorna borstas ordentligt med en tandborste. Man vill då av sanitetsskäl inte att skenorna ska bli kontaminerade av ondsinta bakterier.

LED-lampa

Vissa startkit innehåller en LED-lampa med ett så kallat plasmaljus som ska snabba på tandblekningsprocessen. Lampan snabbar som sagt enbart på processen, den genererar inte ett bättre resultat än om man bara använder tandblekningsskenorna och tandblekningsgelen.

Vi rekommenderar inte nödvändigtvis att använda en LED-lampa med plasmaljus utan anser att det går lika bra med skenor och gel.

Det enda startkitet som innehåller en LED-lampa med plasmaljus är WhiteOnes.

Vanliga frågor om startkit

Är det skillnad i tidsåtgång mellan olika startkit?

I de olika företagens instruktioner skiljer de sig åt hur länge man ska bleka sina tänder för att det ska vara verkningsfullt. I Dentaworks fall ska man bleka tänderna i 20 minuter åt gången två gånger per dag för att optimera resultatet till det yttersta. 

Men generellt tar det 20-40 minuter att bleka tänderna med ett startkit. Även innehållet i tandblekningsgelen skiljer sig åt, vissa innehåller 10ml, medan andra innehåller 20ml, detta gör att det räcker till 20 respektive 40 stycken behandlingar.

Även gelens innehåll kan skilja sig åt, men det är alla säkra att använda och alla företags gel har en bra blekande effekt. Men det skiljer sig som sagt åt hur fort man uppnår den vita nyans som man önskar.

Varför skiljer sig det i pris mellan olika startkit?

Anledningen till att priset skiljer sig något åt mellan olika företags startkit är för att det delvis innehåller annorlunda innehåll. 

Exempelvis innehåller Dentaworks startkit en tandblekningsgel på 20ml, skenor för över och underkäken och en förvaringsbox. 

Dentways paket är till innehållet väldigt lika förutom, tandblekninsgelen, den rymmer endast 10ml, men till samma pris på 499 kr. 

WhiteOnes startkit innehåller istället 1st tandblekningspenna, 1st tandblekningsmunspray, 1st tandblekningstandkräm och 1st LED-lampa med plasmaljus, detta för 599kr. Alltså helt olikt de andra två.

Fungerar startkit om man har tandställning eller ståltråd?

Det är inte att rekommendera att bleka tänderna med någon metod om man har tandställning. Anledningen till detta är för att blekmedlet har svårt att tränga under tandställningen eller ståltråden och då blir resultatet inte särskilt bra.

Vi rekommenderar därför inte detta utan föreslår att man väntar tills tandställningen är uttagen innan man genomför en tandblekning med startkit hemma eller en tandblekning på tandläkarklinik.

Varför jämför ni inte alla tandblekningsföretag?

Vi jämför inte alla tandblekningsföretag på marknaden eftersom vi endast vill marknadsföra företag som vi anser har rent mjöl i påsen och som säljer en väl fungerande och säker produkt så vitt vi känner till.

Dentaworks, WhiteOne, Dentway och Beconfident är därför några av företagen vi rekommenderar när det kommer till tandblekning hemma. Deras startkit är väl fungerande, säkra och genererar garanterat ett vitare leende. 

 

Finns instruktionsmanualen på svenska?

Bruksanvisningen kan man i Sverige kräva att få på Svenska enligt konsumentköplagen. Dessutom måste alltid säkerhetsinformationgen inklusive alla varningstexter alltid vara på svenska för sålda varor. De företag vi jämför lämnar en instruktionsmanual på svenska.

För vem passar tandblekning med startkit?

Ett startkit passar bäst dig som inte har provat tandblekning tidigare och vill ha tandblekningsskenor och gel som krävs för att påbörja en tandblekning hemma. Det passar även dig som har genomfört en tandblekning men har slängt skenorna och vill fräscha upp dina missfärgade tänder.